måndag 26 januari 2009

Hett tips!

Auberginerullar med tomatsås
2 port

2 auberginer
1/2 dl olivolja/rapsolja
salt och svartpeppar
1,5 paket fetaost (ca 300 g)
10 soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika

Tomatsås:
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater
1 tsk torkad basilika
1 msk ajvar relish eller tomatpuré
salt och peppar



Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginerna i 1/2 cm tunna skivor. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek auberginerna i någon minut på varje sida så att dom blir mjuka. Strö på salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
Skär fetaosten i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva. Lägg en soltorkad tomat och några basilikablad på varje skiva och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord form.
Skala och hacka löken fint. Hetta upp en kastrull med lite olja. Bryn löken i några minuter. Tillsätt en burk hela tomater, ajvar relish, pressa i vitlöksklyftan och lite torkad basilika. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar och lite mer krydda om det behövs.
Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö över det sista av fetaosten. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Den här middagen var den godaste av alla middagar vi gjort och den rekomenderar jag starkt! Man kan såklart mixa å trixa hur mycket som helst med kryddor och ostar eller lägga till en god köttbit om man skulle vilja det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar