tisdag 20 januari 2009

En god middag

Grillad paprikasallad med svarta oliver


2 portioner


2 paprikor i olika färger
1 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
2 msk hackad färsk basilika
2 nävar ruccolasallad
2 tomater
10 svarta oliver
100 g fetaost
1/2 msk rapsolja eller olivolja
25 g nötter (pinje, cashew)


Sätt ugnen på 250 grader. Dela paprikorna och lägg dom på en oljad ugnsplåt. Blanda olivolja, vinäger och hackad färsk basilika. Lägg marinaden i paprikorna och grilla i ugnen i ca 10 min eller tills du tycker att dom ser färdiga ut.
Skär tomaterna och fördela dom och ruccolan på två tallrikar och lägg paprikan över. Toppa med oliver.
Skär osten i kuber. Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn osten hastigt tillsammans med nötterna. Fördela detta över salladen.



2 kommentarer:

  1. Har du tagit matbilderna själv? De ser extra proffsiga ut med snygga upplägg...det är sannerligen en konst att fota mat!

    SvaraRadera
  2. Japp dom är tagna av mig. Kände mig faktiskt lite som en proffskock där ett tag ;) Men fortf amatörfotograf, haha =)

    SvaraRadera