tisdag 20 januari 2009

En annan god middag...

Grillad sparris med tomatsalsa
2 portioner

4 tomater
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 msk hackad färsk basilika
2 knippen färsk grön sparris (ca 300g)
olivolja
1 tsk pressad citronsaft
svartpeppar

Gör först tomatsalsan: Hacka tomater fint och lägg i en skål. Skala och hacka löken fint, pressa vitlöken och blanda med tomaterna i en skål. Tillsätt olja och basilika och rör om.
Hetta upp en grillpanna/stekpanna och häll lite olja i. Grilla sparrisen på bägge sidor i ca 5 min, tills dom blir lite mjuka. Pressa citronsaften över och strö på lite svartpeppar.
Fördela sparrisen på två tallrikar och toppa med tomatsalsa.


Man kan lägga till en kycklingfilé eller en mager köttbit och krydda lite extra om man vill ha det lite mer matigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar