måndag 26 januari 2009

Efterrätts-tips!

Bananglass med nötströssel
2 portioner
3 bananer
1/2 syrligt äpple
1 dl hackade nötter, t ex para-, pekan- eller hasselnötter
1 msk honung
1 krm kardemumma
1 krm kanel

Mosa bananerna och lägg i en form. Ställ in den i frysen i ca 2 timmar. Skär äpplet i små kuber. Hetta upp en kastrull och rosta nötterna i några minuter. Lägg i äppelkuberna, honung, kardemumma och kanel och rör om i någon minut. Lägg bananglassen i skålar och fördela strösslet över och servera genast!

Jag som älskar bananer tyckte det här va helt sjukt gott! Det blir verkligen en glass-konsistens!! Men för er som inte har så mycket till övers för bananer går det ju såklart bra med vanlig glass och kanske lite chokladsås. Har tyvärr ingen bild men den här efterrätten är inte gjord för sista gången, då ska ja ta en bild å lägga ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar